איך לבחור תערובת פולי קפה.

 

בעולם מגדלים בעיקר את הזנים ערביקה (כ- 70% מסך הגידולים בעולם) ורובוסטה (כ- 30% מסך הגידולים בעולם) ומהם מיוצרות מרבית התערובות המשמשות למגוון משקאות הקפה שלרוב בסיסם הוא האספרסו.

מקובל להבחין בין סוגי הקפה ותערובותיהם לפי : חמצמצות, מרירות, ומתיקות (פירותיות).

ההבחנה מתבססת על 3 דברים: פולי הקפה שבתערובת, מידת הקלייה של פולי הקפה ותוספות “סודיות” בתערובת .

  1. פולי הקפה שבתערובת (כמות הערביקה מול כמות הרובוסטה שבתערובת) .

ערביקה

רובוסטה

  • נחשב לזן איכותי מאוד ואהוב
  • בעל טעם עדין עם טיפת מתיקות
  • חמצמצות עדינה
  • ארומה מורגשת
  • משמש בעיקר להכנת תערובות איכותיות של אספרסו
  • אחוז הקפאין שבזן הינו בין 0.8%-1.5%
  • טעמו חזק מאוד
  • בעל סמיכות גבוהה ומרירות חזקה ולכן לא נמצא אותו כמעט בריכוז גבוה בתערובות קפה
  • הרובוסטה משמש בעיקר לייצור קפה נמס/מגורען  וכתוספת בכמות קטנה לזני הערביקה
  • אחוז הקפאין ברובוסטה, כפול מערביקה ולכן נחשב למעורר חזק 

 ככל ש % הערביקה גבוה יותר כך התערובת איכותית יותר ויקרה יותר. אבל יש אנשים שמעדיפים את הקפה שלהם חזק ומריר והם ימצאו כי הם מעדיפים תערובות שבהן % הרובוסטה עשוי להגיע גם ל- 50% מסך התערובת כולה.

כמו כן,  זני הקפה גדלים באזורים שונים בעולם, כאשר תתי הזנים מושפעים מאזורי הגידול – האקלים, כמות המים, סוג הקרקע, שיטת הקטיף והייבוש  וכד’ , כך שגם בין זני הערביקה למשל, שונות באיכות…

2. מידת הקלייה של פולי הקפה .

נהוג לקלות את פולי הקפה על סקלה שבין קלייה קלה / בהירה ועד קלייה ארוכה/ כהה מאוד. 

מידת הקלייה משפיעה על סקלת המרירות מול החמיצות: ככל שהקלייה חזקה יותר עולה המרירות ויורדת החמיצות.

כך למשל, בקלייה קלה הפולים יהיו בצבע חום- זהוב, חמיצות רבה וריח פירותי.. ולהפך, קלייה ארוכה תיצור טעמים מרירים יותר, עם חמיצות נמוכה אם בכלל, וטעם מעושן יותר.

הקלייה החזקה (מתאימה לאספרסו איטלקי חזק) והבינונית-חזקה מצוינת לשילוב עם משקאות קפה המשלבים חלב או לאוהבי האספרסו הנקי כמו באיטליה.

3. תוספות “סודיות”

בנוסף להרכב תערובת פולי הקפה טריים (ערביקה/רובוסטה) ולמידת הקלייה של פולי הקפה שבתערובת, נוהגים להוסיף “סודות” שיוצרים את ההבדל ומכאן גם את העדפת הצרכנים ונאמנותם ל”קפה שלהם”.

התוספות “הסודיות” עשויות להיות נגיעות של פירות, שוקולד, זני קפה נוספים מהעולם, שילוב של רמות קלייה שונות וכד’ 

בפולי הקפה של ספומה – ניתן לבחור מבין 3 תערובות של פולי קפה :

  • 90% ערביקה ו- 10% רובוסטה – תערובת עדינה – לאוהבי הקפה הפחות מריר בטעמו
  • 70% ערביקה ו- 30% רובוסטה –תערובת חזקה –  לאוהבי קפה חזק עם מרירות מורגשת
  • 100% ערביקה – פולי קפה מומלצים ומובחרים. 

לאחר שנים רבות של ניסיונות הגענו בספומה לייצר 3 תערובות מוצלחות ואהובות עם תוספות “סודיות” המתאימות לכל תערובת.

לקפה שלנו לקוחות קבועים כבר שנים רבות שפשוט התמכרו לתערובת האהובה עליהם ואינם מוכנים אפילו לנסות משהו אחר ….

מניסיוננו, אנו ממליצים לרכוש לפחות 1 ק”ג פולים מכל סוג ולשתות כל סוג בנפרד (לא לפתוח אריזה חדשה עד שמסיימים את הקודמת..) וכך לגלות מה הקפה האהוב לטעמכם.

חלק מהמידע המוצג נילקח מויקיפדיה https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A4%D7%94

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *