טיפים שאפשר לקרוא על כוס קפה !

מה צריך להכנת הקפה המושלם:

  1. שימוש בפולי קפה טריים שנשמרו באריזה המקורית (אריזת אלומיניום “נושמת”) או בכלי זכוכית ושנטחנו בסמוך להכנת הקפה (עד 4 שעות לפני).
  2. כמות הקפה שנשים בראש המכונה:
  • כמות גדולה ודחוסה מידי = המים לא יצליחו לחלחל ולמעט הקפה שיתקבל יהיה טעם שרוף
  • כמות קטנה מידי ואוורירית = המים יחלחלו מהר מידי והקפה שיתקבל יהיה דלוח וחיוור
  1. החלב להקצפה
  • החלב צריך להיות קר מאוד אחרת יתקבל קצף לא קרמי ועם טעמי לוואי בחלב.
  • החלב צריך להיות עם 3% שומן לכל הפחות , אחרת לא תיווצר הקצפה קרמית.
  • ניתן להוסיף לכד החלב קצת שמנת מתוקה להשבחת הטעם ואיכות ההקצפה.
  1. אופן הקצפת החלב:
  • בשום מקרה לא להרתיח את החלב מעל ל- 70 מעלות, אחרת טעמו משתנה. ניתן לרכוש מד חום או פשוט להתנסות לבד.
  • להפעיל את פיית הקיטור/החלב לכמה שניות לצורך ניקוי פנימי טרם הכנסתה לחלב שבקנקן.
  • אם רוצים חלב חם / רותח בלבד , ללא הקצפה :  יש לוודא שפיית הקיטור (צינור ההקצפה  יגיעו כמעט עד תחתית הקנקן .
  • כדי להקציף את החלב לקצף קרמי כמו בבית קפה : יש לוודא שפיית הקיטור תהיה בעומק של 2 ס”מ בלבד בתוך קנקן החלב ואז ליצור תנועה סיבובית של החלב בקנקן (אם תנועה זו לא נוצרת לבד, ניתן ליצור אותה ע”י סיבוב הכלי בתנועות מעגליות ). לוודא שלא מגיעים לטמפ’ של מעל 70 מעלות..
  1. ניקיון
  • יש לנקות תחת מים זורמים את ראש הקפה (או את הפילטר) לאחר כל שימוש , אם לא מנקים נוצרים טעמי לוואי ושומן שיפגמו בטעם הקפה.
  • יש לנקות עם סמרטוט לח ייעודי למטרה זו את פיית  החלב, מומלץ גם להפעיל את הקיטור להוצאת אדים שינקו את הצינור לאחר השימוש.
  • את כלי החלב עם שאריות החלב שבתוכו יש לאחסן מיד במקרר , בשום מקרה אין להשאיר את החלב מחוץ למקרר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *