איך לייצר את ההקצפה המושלמת אצלכם בבית!

רובנו אוהבים קצף חלב עשיר במיוחד לקפוצ’ינו המושלם, ממש כמו בבית הקפה.

איך מגיעים לתוצאות הרצויות במכונות קפה ידניות?  – צרפנו לכם הוראות הכנה ונוסיף גם טיפה של סבלנות בשביל הניסיונות… הרי בריסטה זה בסופו של דבר מקצוע לכל דבר! 

ציוד ומצרכים:

  1. קנקן הקצפה –מומלץ מנירוסטה עם ידית אחיזה
  2. חלב – ככל ש % השומן של החלב גבוה יותר כך ההקצפה תהיה סמיכה ועשירה יותר. אנו ממליצים להקציף חלב עם 3% שומן ומעלה.. וניתן גם להוסיף טיפת שמנת מתוקה לתערובת החלב להעשרת הטעם.
  3. אופציונאלי – מדחום לחלב

אופן ההכנה :

  1. הפעילו את הברז המיועד להקצפת החלב ותנו לאדים הראשונים לצאת במשך כמה שניות מהפיה ואז סיגרו את הברז. (על מנת לנקות שאריות חלב שאולי נשארו מהשימוש הקודם)
  2. מלאו את הקנקן בחלב קר עד לגובה 2/3 לכל היותר כי חשוב להשאיר מקום להקצפה שתיווצר.
  3. הכניסו את פיית ההקצפה אל תוך החלב, כ- 2 ס”מ בלבד בעומק החלב שבקנקן, אחזו בידית הקנקן כאשר הוא מוטה בזווית קלה והפעילו את ברז ההקצפה, במקביל, החלו לסובב את הקנקן בתנועות מעגליות ומטה ומעלה, בכל פעם שנוצר קצף העמיקו טיפה את הצינור בתוך החלב, עד שתראו שנוצר קצף לטעמכם ותרגישו שהחלב חם אך לא רותח 

חשוב:

  • וודאו שהפיה לא תהיה באזור של הקצף שנוצר אלא בעומק שבין הקצף שנוצר לבין החלב שטרם הוקצף בקנקן.
  • אם תכניסו את הפיה עמוק – אם תעשו זאת, תגיעו למצב בו החלב רותח ולא מוקצף
  • מומלץ 70 מעלות לכל היותר ואז עצרו את ההקצפה אחרת החלב משנה את טעמו ומקבל טעמי לוואי שיפגמו בהנאה שלכם מהקפה.

 

  1. סגרו את ברז ההקצפה, הניחו את הקנקן עם החלב שהוקצף על משטח ודפקו קלות את בסיס הקנקן על המשטח על מנת ליצור אחידות במרקם ולשחרר בועות אוויר גדולות שכלואות בחלב.
  2. מיזגו בהנאה לכוס הקפה האהובה עליכם, לפי העדפתכם : על האספרסו שכבר הכנתם או את האספרסו המוכן אל החלב המוקצף. תוכלו לשלוט על כמות החלב החם אל מול הקצף לפי העדפתכם.
  3. אנו ממליצים לפזר אבקת קינמון או אבקת שוקו מעל ההקצפה ואפילו ליצור צורות מעניינות.
  4. נגבו את פיית ההקצפה, על מנת להסיר את שאריות החלב שנותר ופתחו שוב את האדים על מנת לנקות את שאריות החלב שאולי נשארו מהשימוש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *